ALIZA

Plesni projekat Ido Gidrona

ALIZA

Premijera Plesnog projekta : 24. jun 2018.
Scena „Aleksandar Popović”, Sezona 2017/18.

Premijera plesne predstave ALIZA izraelskog koreografa Ido Gidrona u koprodukciji UK Vuk i Instituta za umetničku igru, biće izvedena 24. juna ove godine na sceni Aleksandar Popović Ustanove kulture Vuk u Beogradu.

ALIZA je nastala od arapske reči alizarin, hemijski crvena boja koja je postal simbol supstance najvažnije za tkivo živog sveta – krvi.

Ona ista tako označava strast, slobodu, snagu, ljubav i sam život nasuprot crnoj koja je simbol smrti, s kojom je često združena u zastavama nekih zemalja.

Osim toga ALIZA nas podseća na zaboravljene srećne trenutke; suočava nas sa sopstvenim dilemama i krucijalnim pitanjem zašto smo i da li smo srećni.

Upućuje da tražimo sopstvenu inicijativu i pomaće da se prebrode sumnje.

Tokom eksperimenta kojim se stvara ALIZA igrači i njihov koreograf fizički istražuju metaforično pitanje o Sreći i dihotomiji osećanja: da li je neophodno biti tužan da bi se shvatila sreća? Da li moramo da padamo da bi se uzdigli? Smemo lid a menjamo zakonska pravila da bi išli ka cilju?

ALIZA je ravnoteža između tuge i sreće… ona je talisman koji se čuva u svesti da hrabri kad je dan težak.

Autori i igrači poručuju, dobro došli u vodić za sreću!

Ido Gidron je rođen 1995. u Šorešu, Izrael i završio je Akademiju za muziku i ples u Jerusalimu. Radi kao rednovni učitelj Gaga pokreta Ohada Naharina u Suzan Delal centru u Tel Avivu, studiju Naim i Berlinu. Od 2014. do 2017. godine igrao je u ansamblu Batševa.

Asistent koreografa je Inbar Tanzer; muzika Ido Gidron; kostim Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

Izvođači (studenti Instituta za umetničku igru i Transition Dance company): Vladimir Čubrilo, Katarina Bućić, Ana Obradović, Mila Stijak, Milan Bačkulja, Jelisaveta Vučenović, Đurđija Jelenković, Nikol Srebrov, Nikolina Milošević, Marija Dimitrovska, Teodora Vujkov, Anđelija Jovanović, Nikola Pavlović i Tijana Koprivica.

PREDSTAVE