Izložba slika Nataše Janković „Trenutak“

Izložba slika Nataše Janković

Izložba slika Nataše Janković „Trenutak“

Otvaranje izložbe 21.09. u 19č – Multimedijalna sala

Nataša Janković rođena je u Beogradu 4.1.1992. Završila je osnovne i master studije slikarstva u Beogradu na Fakultetu. Likovnih Umetnosti , u klasi kod Radomira Kneževića. Trenutno zaposlena u 6. beogradskoj gimnaziji kao profesorka likovne kulture.

Izlagala:  

-Samostalna izložba u modernoj galeriji kulturnog centra Lazarevca *Aleksandar Pavlić I Nataša Janković-radovi*-2018.
-Kolektivna izložba „KAMEN U ARHITEKTURI I UMETNOSTI“ u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu-2018.
-Kolektivna izložba *POGLEDI*-2018 u Galeriji 73.
-Kolektivna izložba *HARUDORI* u Univerzitetskoj biblioteci Svetozar Marković, 2018.
-Kolektivna izložba pod nazivom: “JA GRAFIČAR” u Art galeriji Beti Ford, 2018.
-Kolektivna izložba *BESKRAJNOST* Noćnoj galeriji Petak, 2018.
-Kolektivna izložba pod nazivom: “KONTAKT” Noćnoj galeriji Petak, 2017.
-Kolektivna izložba pod nazivom: Nulla dies sine linea – Ni jedan dan bez poteza četkom, u Art galeriji gastro bara „20/44“  2017.
-Samostalna izložba u Univerzitetskoj biblioteci Svetozar Marković *Koloristički pejzaži 2016*
-Na sedmom FESTUMu u SKCu 2016. u Beogradu.
-Na grupnoj izložbi *Novine od Novina*, sećanje na Stevu Kneževića, u galeriji FLU 2016.
-Na grupnoj izložbi Indetitet, u galeriji FLU u Beogradu, 2016.
-Na grupnoj izložbi Nastajanje i nestajanje grada u galeriji FLU u Beogradu 2015.
-Na 45,44,43,42, izložbi crteža i skulptura malog formata studenata FLU u Beogradu 2016, 2015,2014,2013 u Domu omladine.
-na grupnoj izložbi Mini expo u Delta Siti 2013.

TRENUTAK

Koliko se preliva nijansi može zamisliti, toliko se raspoloženja u čoveku može promeniti, tokom dana, ili čak ponekad u jednom satu. Različite boje, različiti oblici a tematika je ista. Uvek dobro sakriveni iza cveća, lišća i drveća posmatramo nove puteve koji vode različitim destinacijama. Neki su zemljani, neki su vodeni, jedni su jasno utabani, dok su drugi potpuno vidljivi tek nakon nekog vremena, a rokovi su subjektivni. Od sete, nostalgije, straha do unutrašnjeg mira, osećaja topline, vedrine i euforičnog čekanja. Izraz lica kroz sve faze može ostati isti, a čitav krug svežine i novog se rotira različitim brzinama u nama. Oblici mogu biti konstantni, svakako se pod drugačijim nebom i pod drugačijom osvetljenošću različito posmatraju. Naš pogled na svet se menja, uz digresije i pouke u odnosu na nekadasnje misli i osećanja. Vizije prate jedna drugu, nadovezuju se i svedoče o mesecima, danima, minutima. Ponekad je jedan trenutak jasno prikazan u vidu puta za koji se impulsivno odlučujemo. Boje ovih unutrašnjih putovanja su intenzivne kako bi se posmatracu izmamila lična reakcija ili sećanje koje bi se moglo pripisati kolektivnoj svesti.

Slike predela su rađene tehnikom ulje na platnu, formata 80×100cm, 2017. i 2018. godine.

VESTI