СИГУРНА МУШКА КУЋА

Александар Југовић

10 јан СИГУРНА МУШКА КУЋА

Народно позориште Приштина

Играју: Нада Блам и Борис Миливојевић
Редитељ: Иван Денић
Сценограф: Борис Дехељан
Костимограф: Сара Брадић
Звук: Никола Радивојевић

Сигурна мушка кућа је комедија нарави, дуодрама која поставља питање због чега постајемо несрећни. Жена и муж, ослобођени традиционалних стега, разилазе се због жудње за бољим животом и уживају у слободама које заступа нововремени свет. Међутим, њихова неснађеност у новим околностима чини их карикатурама које у одоре новонасталих правила облаче најбаналније разлоге брачног неразумевања. На крају изводе закључак да је оно што желе дубоко у њима, а не у жељи за идеалним којој су беспотребно робовали.

Александар Југовић рођен је у Чачку 2. новембра 1975. године. Дипломирао је на Филолошком факултету Универзитета у Београду (српски језик и књижевност). Објавио је књиге песама: Крв и није вода, На крају крајева, Јесеним пролећа. Аутор је романа: ДИСхармонија, Три рога месеца, Српски у сто лекција, Монтана, Лауреат, Опсенари. Аутор је и драма: Министар, Родео, Луна-парк, Рулет- плес. Овогодишњи је добитник награде „Кочићево перо“.

Овом режијом се борим против предрасуда. Не мора се свакодневно пијанчење назвати алкохолизмом, као што и брак у комаду „Сигурна мушка кућа“ није, а сви би рекли супротно, искључиво из интереса. Ако је мана веома изражена, зашто да је не претворимо у врлину?!
Иван Денић

ПРЕДСТАВЕ