SIGURNA MUŠKA KUĆA

Aleksandar Jugović

10 jan SIGURNA MUŠKA KUĆA

Narodno pozorište Priština

Igraju: Nada Blam i Boris Milivojević
Reditelj: Ivan Denić
Scenograf: Boris Deheljan
Kostimograf: Sara Bradić
Zvuk: Nikola Radivojević

Sigurna muška kuća je komedija naravi, duodrama koja postavlja pitanje zbog čega postajemo nesrećni. Žena i muž, oslobođeni tradicionalnih stega, razilaze se zbog žudnje za boljim životom i uživaju u slobodama koje zastupa novovremeni svet. Međutim, njihova nesnađenost u novim okolnostima čini ih karikaturama koje u odore novonastalih pravila oblače najbanalnije razloge bračnog nerazumevanja. Na kraju izvode zaključak da je ono što žele duboko u njima, a ne u želji za idealnim kojoj su bespotrebno robovali.

Aleksandar Jugović rođen je u Čačku 2. novembra 1975. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (srpski jezik i književnost). Objavio je knjige pesama: Krv i nije voda, Na kraju krajeva, Jesenim proleća. Autor je romana: DISharmonija, Tri roga meseca, Srpski u sto lekcija, Montana, Laureat, Opsenari. Autor je i drama: Ministar, Rodeo, Luna-park, Rulet- ples. Ovogodišnji je dobitnik nagrade „Kočićevo pero“.

Ovom režijom se borim protiv predrasuda. Ne mora se svakodnevno pijančenje nazvati alkoholizmom, kao što i brak u komadu „Sigurna muška kuća“ nije, a svi bi rekli suprotno, isključivo iz interesa. Ako je mana veoma izražena, zašto da je ne pretvorimo u vrlinu?!
Ivan Denić

PREDSTAVE