ФЕСТИВАЛ "ВАН ОКВИРА/OFF FRAME"

Фестивал ће окупити ствараоце који кроз позоришну уметност говоре о важним друштвеним питањима: насиљу, искључености/укључености особа са инвалидитетом у друштвену заједницу, проблемима малолетних осуђеника, последицама ратова 1991.-1999., изазовима пред којима се налазе савремени мушкарац и жена, могућностима позоришног рада са старим особама и децом итд.

На фестивалу ће бити изведено десет позоришних представа, претежно независне продукције, из Србије, са простора бивше Југославије, као и из Мађарске, Румуније и Бугарске, које се баве темама права особа са инвалидитетом, ратних ветерана и других маргинализованих група. Поред тога, биће организовани округли столови о друштвено важним питањима, као и радионице на којима ће учесници моћи да стекну искуства о раду са осетљивим групама у оквиру савременог театра.

Програм ће бити реализован у УК Вук Караџић, КЦ REX, просторијама Дах Театра, Малом позоришту „Душко Радовић“ и АпсАрт Позоришту заједнице. Подршку фестивалу су пружили Министарство рада и социјалне политике, Град Београд и ЕРСТЕ Фондација.

ПРЕУЗМИТЕ ДЕТАЉАН ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА