БАЈКЕ НА ЗНАКОВНОМ ЈЕЗИКУ


Удружење тумача за лица оштећеног слуха Србије (УТЛОСС) је реализовало наставак пројекта „Руком да ти кажем“. Први пут у Србији и у региону је забележено на ДВД формату прво девет а сада и  још десет најпознатијих бајки света на српском знаковном језику: "Принцеза на зрну грашка", "Зец и корњача", "Лисица и рода", "Чаробни фрулаш", "У цара Тројана козије уши", "Трнова Ружица", "Бамби", "Ивица и Марица", "Лепотица и Звер", "Палчица".

Да ли ће Принцу поћи за руком да себи пронађе праву принцезу? Како ће дуго скривана тајна изаћи на видело? Ко ће победити у трци? То су само нека од питања на која ће деци, на лак и занимљив начин, дати одговоре приповедачи, чланови УТЛОСС-а, међу којима су судски тумачи за знаковни језик као и један младић са оштећеним слухом: Дијана Дукић, Јулијана Мишко, Мирјана Атанацковић и Душан Николић.

Бајке на знаковном језику ће старије гледаоце подсетити на непролазне вредности другарства, љубави, поштења и части, у малишанима пробудити радозналост и машту, а свима бар за тренутак учинити овај свет безбрижнијим.

Снимњен материал је пребачен на ДВД И одштампан у 3000 примерака И бице поклоњен школама за децу оштећеног слуха као и предшколским установама у Србији, у циљу лакшег прихватања деце са оштећеним слухом у ширу заједницу.