• МОЈ ПРВИ ПУТ

  По мотивима истоимене књиге Кена Девенпорта и текстова са сајта www.myfirsttime.com Ауторски пројекат: Наташе Марковић, Горана Јевтића, Анђелике Симић и Владимира Алексић

  После великог успеха у свету, напокон и Београд има прилику да види једну од најузбудљивих представа последњих година. Представа " мој ПРВИ ПУТ" настаje према истинитим причама људи широм света о њиховом првом сексуалном искуству, а духовит и забаван карактер овог јединственог позоришног пројекта приближиће нам нека од најучесталијих питања везана за ову "табу" тему:

  Где, када, са колико година се то десило?
  Да ли било онако како сте ви планирали?
  Како сте се осећали после? Како сада?
  Да ли сте јос увек невини?
  И да ли је сваки пут у ствари Први Пут?

  Према речима једног од аутора пројекта, Владе Алексића:

  "Представа се базира на стварним исповестима о првом сексуалном искуству људи широм света које се могу наћи на службеном сајту пројекта "My first time", а те су приче различите баш колико су и различита прва сексуална искуства - од оних неспретних и срамотних до оних незаборавних и проблематичних. Тим пронађеним исповестима ауторски тим је придодао и нека српска искуства која су специфична за ово друштво и простор, тако да смо успоставили неки баланс по питању географске заступљености протагониста прича.

  Представа ће да буде интерактивна у мери у којој ће сама публика то да дозволи – укључићемо публику у саму представу кроз нека питања и директно обраћање, али је нећемо терати да се пење на сцену, цела је ствар замишљена да буде првенствено забавна и опуштајућа, а посредно и поучна... Представа није рађена са намером да шокира, ми ћемо повремено бити и критични и иронични, али пре свега – забавни. Мислимо да је секс и даље табу тема у нашем друштву, о сексу се довољно не прича на онај паметан начин.

  Зато мислим да је ова представа врло битна за позориште у Београду, али и читавој Србији јер прича причу о сексу непосредно, духовито и никако вулгарно. Представа посуђује и неке елементе стенд-ап комедије јер смо увелике окренути импровизацији и комуникацији са публиком. Исто тако, представа ће у великој мери бити окренута поп култури и њеним феноменима, посежемо и за неким популарним песмама којима ћемо мењати текст, а насловну песму рађену специјално за представу потписује Севдах Бејби тренутно најпопуларнији диџеј српске сцене."

/