• PR или ПОТПУНО РАСУЛО

  Представа "Пр или потпуно расуло" освојила је награду публике на "Данима комедије" у Јагодини 2011, награду за најбољу мушку и женску улогу на фестивалу "Јоаким Фест" 2011 као и награду за најбољу женску улогу на Фестивалу "Нушићеви дани" у Смедереву 2011.

  Сатирична комедија, која на најбољи начин исмева и карикира актуелни тренутак живота у Србији упознаје нас са једном веома необичном породицом српских интелектуалаца чији се живот преко ноћи мења када пристану на "непристојну" понуду лукавог ПР-а једне политичке партије. Лека (Борис Исаковић), књишки мољац и несхваћени интелектуалац, Катарина (Душанка Глид Стојановић) нервозна и фрустрирана жена и мајка, и незадовољна тинејџерка Теодора (Маша Дакић) постају пример идеалне породице чим Лека иступи на политичку позорницу као кандидат на следећим изборима.

  Наивни интелектуалац, пак врло брзо упознаје тамну страну политичке стварности, његов идентитет се мења у зависности од потреба јавног мњења, он се губи у вртлогу политичких интереса и на крају бива искоришћен без части и интелектуалног интегритета, не знајући где је погрешио.

  Бескрајно духовита и забавна биографија актуелног друштвеног стања у Србији у јеку предизборних промена!

  Текст: Небојша Ромчевић
  Режија: Егон Савин
  Сценограф: Марија Калабић
  Костимограф: Јелена Стокућа

  Играју:

  Лека / Борис Исаковић
  Катарина / Душанка Глид Стојановић
  Апостоловић / Бранко Цвејић>
  Бора / Предраг Ејдус
  Теодора / Маша Дакић

  Реч редитеља: "Замишљам да ће једног дана Булевар краља Александра сваке вечери грађанима понудити прегршт забавних, сатиричких, кабаретских и музичких представа у бар десетак мањих или већих сала. Тако бисмо, од Ташмајдана до Лиона, створили наш, београдски "Бродвеј", утемељен на специфичној комедијској традицији српског позоришта. И тада ће УК ВУК, са сценама "Александар Поповић" и "Култ", бити најплоднија институција на овој театарској магистрали. ПОТПУНО РАСУЛО је наш критичко-забављачки позоришни допринос овој футуристичкој културној визији."
  Егон Савин

  Реч писца: "Родитељи су бића на две ноге, у потпуности одређена својим погрешним поступцима и осећањем кривице. Некадашњи јаз између генерација, претворио се у прави понор и стиче се утисак да би се родитељи лакше споразумели са бићима са друге планете него са својом децом, из једноставног разлога, што би са ванземаљцима вероватно пронашли више додирних тачака. Један од ликова у комедији «П.Р.» констатује да «крпице не могу да замене љубав, али ни љубав не може да замени крпице». Коначно, поставља се питање: ко не разуме стварност – деца или родитељи? Ово је комедија о пару родитеља, тзв. интелектуалаца који желе да усреће своје дете, или тачније, желе да им дете призна да су они за ту срећу заслужни - идеја апсурдна, награда примаљива. Интелектуалац у Србији, то је познато, ако је независтан, нема никакву функцију; њиме ни купус не можете да притиснете. Међутим, ако се нађе у политичким водама, његова елоквенција и бескрајна наивност могу бити корисне, мање елоквентним, али и мање наивним моћницима. Након што је идеја демократије замењена испитивањем јавног мнења, наш пар родитеља убрзо губи све индидидуалне особине покушавајући да се са јавним мнењем сретне на хоризонту очекивања. Ако сте дете, смејаћете се од срца, ако сте родитељ, вероватно из стомака".
  Небојша Ромчевић

/